mandag 10. januar 2011

Kultur

"snøleoparden" fra Ghana., Kwame Nkrumah-Acheampong 
Ghanas kultur går mye på musikk og dans som i mange andre afrikanske land. Musikken sees på som en del av livet og kan dermed ikke skilles fra det. Det legges også stor vekt på deltakelse, slik at tilskuerne ikke er adskilt fra artistene. Musikken blir oftest delt inn i to grupper: tradisjonell og populær musikk.

Tradisjonell musikk
Den tradisjonelle musikken sees på som en del av livet og kan dermed ikke skilles fra det. Det legges også stor vekt på deltakelse, det vil si at tilskuerne ikke er adskilt fra artistene slik som andre steder i rike land og i konserter.


Populær musikk
Den populære musiken går mye ut på highlife. Highlife er Ghanas viktigste moderne musikkform. Røttene til highlife går tilbake til brassband og selskapsband som spilte i Ghana på 1920-tallet,der instrumentene hovedsakelig bestod av afrikanske trommer, munnspill, gitarer og trekkspill. lokal reggae og amerikansk svart pop er også veldig populært i Ghana.
Hiplife
Hiplife er en nyere ghanesisk musikksjanger og er en blanding av highlife og vestlig hiphop. Syngingen, rappingen er både på engelsk og ghanesiske språk. Isteden for instrumenter baserer innspillingen seg på sampling. Denne sjangeren er blitt svært populær blant ungdommer i urbane strøk.

Sport
Ghanas kultur går også mye ut på sport. Siden frigjøringen har fotball vært den mest populære
Flere kjente fotballspillere som Chelsea FCs Michael Essien, AIKs Derek Boateng, SL Benficas Freddy Adu og Rosenborgs Anthony Annan kommer fra Ghana.Anthony Annan


3 kommentarer:

  1. flott blogg, dette er en av favoritt bloggene mine

    besøk meg her tilbudsvarer.blogspot.com

    SvarSlett
  2. flott blogg, dette er en av favoritt bloggene mine

    besøk meg her tilbudsvarer.blogspot.com

    SvarSlett